About us


C771d082-6875-4cca-9e03-8974a931571e

 • HCFlyers

 • Karlskoga Hockey Klubb bildades i augusti 1972. Det var ett gäng grabbar som brukade spela hockey för nöjes skull som bildade föreningen. Man bestämde sig för att bilda en egen ishockeyklubb. Föreningen fick namnet Karlskoga Hockey Klubb, eller som föreningen oftast kallas "KHC". Första matchen i föreningens historia spelades mot Björneborg.

  I seriespelet fick man börja i division IV östra Värmland. I seriesyspelet fick man en kanonstart, laget kom tvåa efter Skattkärr. Det betydde att man gick upp en division i seriesystemet till division III. I början var det stor show när KHC spelade sina hemmamatcher, mycket med folk och live musik på läktarna. Ryktet spred sig att det var show när KHC spelade, det slutade med att Sveriges Television kom och gjorde ett reportage om KHC.

  Största publiksiffran i föreningen har haft var den 11 februari 1973 i en betydelselös match i division IV, laget mötte Skåre IK och det kom hela 3586 personer. Hösten 1975 hade man så många ungdomar i föreningen i spel så att det räckte till A,B,C och D-pojklag. Efter det har det fortsatt med ungdomslag under A-laget genom åren, ända fram till sammanslagningen med Bofors IK på ungdomssektionen.

  Den nya föreningen kom att heta Team Bofors Karlskoga Hockey. Säsongen 2009-2010
  så växlades namnet på Team BK hockey till Bofors IK ungdom.

  Ungdomssektionen har en egen hemsida www.boforsikungdom.se

 •  www.khc.se
 •  eric@khc.se
 •  0721645363